dijous, 31 de març del 2011

¿Que gestiona la Fundacio privada sanitaria de Mollet a parte del Hospital publico?


Breu història



El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Servei Català de la Salut (CatSalut), té per objectiu millorar la qualitat de l’atenció sanitària dels ciutadans i ciutadanes, aprofitant al màxim la diversitat de fórmules de gestió i d’administració dels serveis i les prestacions del sistema sanitari públic. A partir d’aquesta premissa, es van posar les bases per construir el nou Hospital de Mollet.

Amb la denominació de Consorci Sanitari de Mollet del Vallès (CSMV) es constitueix un consorci en el qual participen el Servei Català de la Salut, l’Ajuntament de Mollet del Vallès i la Fundació Sanitària de Mollet. La seva finalitat primordial és l’execució d’activitats hospitalàries, assistencials, preventives, rehabilitadores, docents i d’investigació al servei, principalment, de la població dels municipis del Baix Vallès.

Els antecedents del CSMV es troben estretament vinculats a la història de la Fundació Sanitària de Mollet, entitat sense finalitat de lucre creada l’any 1996 per la Societat de Socors Mutus de Mollet (Mutualitat Federada de Previsió Social), gestora del centre hospitalari històric del municipi, amb una trajectòria de més de trenta anys com a hospital general bàsic de la xarxa pública.

L’àrea d’influència de l’actual Hospital de Mollet és la subcomarca del Baix Vallès (Vallès Oriental), que comprèn les poblacions de Mollet del Vallès, la Llagosta, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Martorelles i Santa Maria de Martorelles, amb una població de gairebé 100.0000 habitants. La posada en marxa del nou hospital hi sumarà els residents de Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental), fet que dibuixa una nova àrea d’influència de 150.000 habitants per a l’any 2010.

A més de l’actual centre hospitalari, la Fundació Sanitària de Mollet gestiona el Centre de Salut Mental Jaume Vilaseca i Pujades, el Centre de Rehabilitació Integral del Baix Vallès i elCentre d’Atenció i Seguiment de Drogodependències de Mollet.