dimarts, 2 d’abril del 2013

ACTE PUBLIC A MOLLET; EL NEGOCI I LA GESTIÓ SANITÀRIA A CATALUNYA


Comunicat DE PREMSA:

Estem assistint al desmantellament de la sanitat pública universal per a tots/es a l'estat espanyol i també a Catalunya. I estan apareixent casos de corrupció com és el cas de l'expresident de l’Institut Català de Salut (ICS) i exdirector general de l'empresa municipal Innova de Reus, Josep Prat, i del exdirector del Servei Català de la Salut, Carles Manté.
 Aquests casos allarguen l'ombra de la corrupció sobre el model de gestió privada que s’intenta implantar, en detriment dels recursos públics, i que la revista “Cafè amb llet” fa temps que denuncia.
 En aquest context la PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA DEL BAIX VALLÈS celebrem  un acte OBERT a la ciutadania, i que comptarà amb la presència del metge i secretari de l'entitat DEMPEUS PER LA SALUT PÚBLICA, que és el referent de la nostra plataforma, i que tracta sobre el model de gestió sanitària a Catalunya. D’aquesta manera volem que es denunciïn els interessos privats especulatius del Sr BOI Ruiz, conseller de salut anterior i president de la patronal d'hospitals privats, així com altres alts càrrecs de la Generalitat que cada dia surten a la llum.
LA PLATAFORMA, s'oposa a la pèrdua del dret a l'assistència sanitària del qualsevol col·lectiu, i que per desgràcia ja és una realitat.
"Estem davant d'un apartheid sanitari. A alguns emigrants se'ls està negant l'atenció urgent o bé han de pagar, com passa a l'hospital Clínic i al Trueta".
També deixa sense assistència sanitària pública als majors de 26 anys que no hagin treballat mai, a persones amb rendes anuals superiors a 100.000 euros, emigrants en situació irregular o sense direcció coneguda, a excepció de dones embarassades i menors de 18 anys, o empadronats amb menys de tres mesos i ingressos superiors a 500 euros mensuals per persona o 600 per una família de tres membres.
Des de la Plataforma denunciem, que l'entrada en vigor de la nova targeta sanitària deixa sense assistència a molts col·lectius. Especialment als immigrants sense papers a especialistes i operacions no urgents que la Generalitat començarà aplicar a partir de l'1 d'abril 2013.
ACTE PÚBLIC A MOLLET.
EL NEGOCI  I LA GESTIÓ SANITÀRIA A CATALUNYA
A CÀRREC DE TONI Bàrbara, METGE I SECRETARI DEMPEUS PER LA SALUT PÚBLICA
DIJOUS 11 D'ABRIL 2013 a les 19 HORES
CENTRE CULTURAL La Marineta
Comunicació de la plataforma
Mollet del Vallès 2 d'abril 2013