dimarts, 24 de febrer del 2015

Per la creació de la marea blanca a Catalunya.



Intervenció al parlament ciutadà , per la creació de la marea blanca de Catalunya.
Agraïment per haver-nos convidat a intervenir en aquest acte tan important per crear la marea blanca de Catalunya per una sanitat pública 100 x 100 en la qual la nostra plataforma va donar suport amb il·lusió i decisió.
Breu història:
La plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix valls, neix fa uns 15 anys en la lluita per la construcció d'un nou hospital públic a la zona de Mollet, per donar assistència de qualitat a més de 150.000 usuaris en sanitat pública, en aquell moment per l'any 2000 es debatia intensament si es remodelava el vell hospital privat amb diners públics o cap a un nou públic i de gestió publica, els interessos contraposats van aflorar i finalment vam aconseguir que la Generalitat construís un nou hospital que va ser inaugurat l'any 2010
Aquest hospital construït amb diners públics va ser lliurat per l'soci-convergència a una entitat privada la fundació privada hospital de Mollet que ja gestionava l'antic hospital privat i que gestiona diferents serveis de forma privada, hospital, salut mental, tres residències, rehabilitació i el hospital soci-sanitari.
Els que participem a la plataforma;
Entitats socials, sindicats, formacions polítiques d'esquerra, aavv, personal sanitari i altres col·lectius i persones a títol individual, el nostre objectiu era i és la defensa d'una sanitat pública 100% equitativa, universal i gratuïta en l'ús, ja que no és gratuïta perquè la paguem amb els nostres impostos i amb re-pagaments. La nostra plataforma és apartidista, plural, però no apolítica.
Funcionament hospital:
L'hospital de Mollet és d'un nivell inferior que el de Granollers és a dir que no té capacitat per fer alguns serveis més complexos.
Tenim un magnífic hotel de cinc estrelles amb bones vistes i magnífics professionals 700, però el seu servei deixa molt a desitjar, llistes d'espera d'especialistes i intervencions quirúrgiques intolerables, (alguns exemples <<), urgències massificades els boxes plens i llits tancats etc.
El servei d'atenció a l'usuari és molt millorable, se sospita que tenen preferència els malalts que provenen de la mútua propietat de la fundació, hi ha presumptes irregularitats que ja hem provat i altres que estem investigant, els treballadors / es se'ls rebaixat el sou i tenen més feina perquè s'han incorporat, les poblacions de Caldes i Sant Feliu de Codines sense augmentar la plantilla.
La nostra plataforma lluita de valen contra les retallades el euro   per recepte les movilizacions pels drets socials al  valles oriental y forment   part de la asambea popular de Mollet junt altres entitats  y persones. la nostre plataforma   té obert una línia de queixes i suggeriments, a traves de les redes socials , Faccebok ,Twiter i blog   en què alguns usuaris han manifestat els seus casos, algunes d'elles molt greus, els usuaris de la sanitat pública tenim uns drets que no sempre fem servir com són les reclamacions o queixes oficials, l'hospital té un consell de participació consultiu on participem, un òrgan que és més de propaganda que de gestió i transparència, de fet hem demanat els comptes i s'han negat a donar-les, teníem reunions periòdiques amb la direcció de l'hospital on exposem les queixes dels usuaris i les deficiències en general, en l'última reunió la direcció de l'hospital ens va comunicar que ja no es reunien més amb la nostra plataforma perquè havíem traslladat al Síndic de Greuges de Catalunya algunes presumptes irregularitats en la gestió de l'Hospital de Mollet .
Ambulatoris:
Sempre hem defensat que L'atenció ambulatòria es molt importan per la atenció primera y la prevencio  però pateixen del mateix, retallades, manca de personal, especialistes que han trasllat a l'hospital, una vella reivindicació de la plataforma és que els caps tinguin urgències 24 h no ha estat possible, encara hi ha molts interessos en joc, hi ha hagut lluites importants en aquest sentit a Caldes de Montbui i Sta. Perpètua de la Mogoda.
La nostra plataforma va celebrar el passat dia 3 de desembre una assemblea Oberta on presentem el balanç de gestió 2014 i un pla de treball, per al 2015, vam aprovar seguir lluitant contra les retallades, la corrupció i passar de la protesta a la proposta com és l'alternativa al model actual de sanitat, que ha elaborat la plataforma pel dret a la salut de la qual formem part, volem que els moviments socials i els ajuntaments la facin seva hem presentant mocions en Mollet que es va rebutjar, i a Sta. Perpètua, Sant Fost de Campcentelles i Parets es van aprovar, seguim fent accions per una sanitat pública, de qualitat, i de gestió pública 100% en les movilizacions  al carrer.

Per totes aquestes raons i d'altres, és més necessari que mai la creació de la marea blanca de Catalunya que conflueixi amb altres marees com la d'educació pública o altres per defensar el públic, el de tots i totes, en una societat equitativa i solidària.