dimarts, 10 de febrer del 2015

Un nou model y sistema sanitari a Catalunya 100X100 PUBLIC




COMUNICAT DE PREMSA ACTE 4 DE FEBRER

Dimecres 4 de febrer va tenir lloc al centre cultural la Marineta un acte organitzat per la Plataforma en defensa de la Sanitat Públic amb el títol “ Un nou model y sistema sanitari a Catalunya” va a anar a càrrec la xerrada de Josep Martí, metge jubilat de l’Hospital de la Vall d’Hebrón, activista de la sanitat,  membre de la Plataforma en defensa de la salut.
Des de la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública s’ha cregut oportú el realitzar aquesta xerrada coincidint en una campanya d’adhesió al Manifest pel dret a decidir sobre la nostra salut i el sistema sanitari de Catalunya que s’han estant presentant com a moció als ajuntaments del Baix Vallès. Cal dir que en aquest manifest es van presentar i aprovar a l’Ajuntament de Santa Perpetua de la Mogoda i Sant Fost de Campcentelles, i a Mollet que la mocio va rebutjada per al govern PSC-CIU.
En Josep Marti va contextualitzar la situació de la sanitat pública a Catalunya, donant exemples dels casos públics de la descapitalització del sistema sanitari públic en favor de la sanitat privada, com és el cas de l’Hospital Clínic que ha anat disminuint el seu pressupost a favor de la derivació a l’Hospital del Sagrat Cor gestionat per una entitat privada que es diu Capio.
En Josep Martí afirma que fins i tot en les lluites s’han plantejat la insumissió per a les retallades que s’ha fet a la sanitat pública que ha fet que s’ocupessin ambulatoris, Hospitals com Bellvitge i la Vall d’Hebron.
En el decurs de la xerrada en Josep Marti va explicar en que consisteix aquest manifest  i que s’han adherit moltes entitats i organitzacions socials, polítiques i sindicals, que és un manifest sobre els valors que comporten un procés constituent com és el que s’està produint a Catalunya però també de valors socials davant les retallades de forma sistemàtica al sector públic.
El Manifest recull un decàleg de valors en defensa d’una sanitat 100% pública
Es va obrir un torn de paraula on els i les participant va poder fer les preguntes i reflexions sobre la situació de la sanitat catalana, la gestió que es realitza des dels hospitals concertats amb opacitat i manca de transparència, com és el cas de l’Hospital de Mollet que ha trencat de forma unilateral les relacions amb la nostra entitat per demanar explicacions sobre la seva gestió.
La valoració que es fa des de la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès és molt positiva per la participació de les persones que assitien com a públic i que va interaccionar amb el ponent de la xerrada.
Continuarem amb la nostra lluita per aconseguir que tinguem tot i totes una sanitat pública 100% encara que també hem de ser conscient que s’ha de produir un canvi polític i que això està en mans de totes i tots aconseguir-ho, des de la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès estem realitzant un decàleg de valors que incorporen els dels manifest per tal que els partits progressistes i d’esquerra que conflueixen a les eleccions municipals ho puguin incorporar als seus programes.