divendres, 29 de gener del 2016









En defensa de la transparència, l’ètica i els recursos públics als centres de salut. 
 La Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès va rebre fa un any informacions de presumptes irregularitats a la Fundació Sanitària de Mollet. Arran d’això, la Plataforma ha estat comprovant diferents informacions contingudes en aquest escrit confidencial, algunes d’elles d’una gravetat manifesta tal com privilegis en el lloguer d’unes instal·lacions del president de la Fundació Sanitària de Mollet, transvasament de diners de la Fundació a Socors Mutus d’uns aparcaments propietat d’aquesta i d’altres temes relacionats amb presumptes privilegis dels socis de la Mútua del Vallès en perjudici dels usuaris del sistema públic de salut.
Varem posar totes aquestes informacions en mans de diferents organismes com el Síndic de Greuges i la Fiscalia Provincial de Barcelona per si consideren que hi han indicis punibles per la malversació de caudals públics.
Després d’una dilatada investigació, hem pogut comprovar que el president de la Fundació Sanitària de Mollet es propietari dels locals del C/ Pintor Mir que lloga a Fisiogestion, la qual te una aliança estratègica amb l’Hospital de Mollet per la que rep d’aquest 7.300 Euros mensuals. També s’ha pogut comprovar que l’empresa Socors Mutus, matriu del holding, li te llogat un solar per 104.000 Euros a l’any per l’aparcament d’unes poques desenes de places, en les que si tenim en compte que no hi han més de 40 cotxes al dia, ens surt que el cost es de més de 200 Euros mensuals per cotxe en un solar a la intempèrie, quelcom que ningú pot entendre i que tot sembla indicar que es tracta d’un preu inflat per satisfer certs interessos, especialment si tenim en compte que aquest solar era abans un aparcament gratuït per treballadors i usuaris.
Aquest fet provat per la Fiscalia es encara més greu si tenim en compte que durant els anys que va estar tancat l’actual hospital socio-sanitari per obres (2011 i 2012), aquesta activitat es va seguir facturant, el qual hauria de ser del tot punible.
Així mateix, hem rebut queixes verbals concernents sobre  privilegis dels mutualistes de la Mútua del Vallès respecte als usuaris del sistema públic de salut, extrem que actualment estem intentant verificar.
Des de la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès demanem que la direcció de l’Hospital i la resta de membres de la Fundació Sanitària de Mollet, Ajuntament de Mollet i Cat Salut, així com a nivell institucional l’alcalde de Mollet com a vicepresident de la Fundació, donin totes les explicacions pertinents a la ciutadania i assumeixin responsabilitats que se’n derivin per aquestes pràctiques que nosaltres considerem una manca d’ètica i un aprofitament dels càrrecs en benefici propi.
Per ultim hem demanat reunions a les diferents grups municipals de Mollet per informar e intercanviar un diàleg sobre aquets temes.

Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès
Mollet del Valles Divendres, 29 de gener de 2016
Per a contactar amb la Plataforma, us podeu posar en contacte amb Antonio Lopez Tlf. 639567622
               
2 archivos adjuntos