dimecres, 24 d’agost del 2016

La rehabilitació al Baix Vallès té llistes d'espera intolerables.





COMUNICAT DE PREMSA:
La rehabilitació al Baix Vallès té llistes d'espera intolerables.
Fa mesos que estem rebent queixes de moltes persones  que necessiten fer la seva rehabilitació al Centre de Fisiogestió de Mollet de Vallès, que dóna servei, tant les derivades pels ambulatoris, com les que derivades per a l'Hospital de Mollet.
Existeixen llistes d'espera (que arriben fins a 12 mesos en els casos ordinaris) 7 mesos per els casos preferents són conseqüència de les retallades pressupostaries de la Generalitat, ja que segons ens van comunicar des de  Catsalut van contractar a Fisiogestión, empresa privada, un total de 3.000 visites, quan la demanda és de 4.000 visites. Aquest fet està donant lloc a que moltes persones optin per pagar i anar a mútues privades, o fins i tot anar al mateix espai on Fisiogestión té contractat el servei públic, que també atén a la privada, i les persones que no tenen recursos econòmics, se les està privant d'un dret bàsic que és el dret a una atenció digna i ràpida a la sanitat pública, que tots i totes paguem amb els nostres impostos i cotitzacions.
Des de la Plataforma del Baix Vallès, hem iniciat una campanya de denúncia pública i institucional amb la presentació de mocions als diferents ajuntaments del Baix Vallès per solucionar aquest greu problema i que les llistes d'espera siguin el més reduïdes  possible. És intolerable que aquesta situació continuï i no es donen solucions per part de Catsalut.
 Utilitzarem totes les vies de mobilització ciutadana així com institucional perquè es prenguin les mesures pertinents de forma immediata; perquè la salut és un dret bàsic.
La salut és el primer i així la defensem per a tots i totes sense excepció.

Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès

MOLLET DEL VALLES 24 AGOST 2016