dimarts, 4 d’octubre del 2016

SEGONA MARXA PELS DRETS SOCIALS AL VALLÈS ORIENTAL



LA DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA A LA SEGONA MARXA PELS DRETS SOCIALS AL VALLÈS ORIENTAL




Diumenge  passat la Marea Blanca de Catalunya va acompanyar a la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallés en la Segona Marxa dels Drets Socials del Vallés Oriental. Era una matí molt bó per a caminar. Activistes de diferents moviments junts per a una segona marxa pels drets socials al Vallés Oriental.


La columna sud amb origen a Mollet del Vallés va sortir a les 9 del matí , previ un acte on es reivindicaba la igualtat de les persones sense discriminació per raó de pell o religió a Mollet del Vallès.
Pero sense sortir de la localitat va tenir lloc l’acció en defensa de la sanitat pública amb la lectura d’aquest manifest: “La rehabilitació al Baix Vallès té llistes d’espera intolerables. Fa mesos que vam rebre queixes de molts pacients que necessiten fer la seva rehabilitació al Centre de Fisiogestión de Mollet de Vallès, que dóna servei, tant als PACIENTS que provenen dels ambulatoris, com els que provenen de l’Hospital de Mollet.
Aquestes llistes d’espera (que arriben fins a 12 mesos en els casos ordinaris) 7 mesos per els casos preferents són conseqüència de les retallades pressupostàries de la Generalitat, ja que segons ens van comunicar des Catsalut van contractar a Fisiogestión Empresa Privada 3.000 visites, quan la Demanda és de 4.000 pacients, aquest fet està donant lloc a que moltes persones es vagin a la privada i les que no tenen recursos econòmics, se’ls està privant d’un dret bàsic que és el dret a una atenció digna i ràpida en la sanitat pública, que tots i totes paguem amb els nostres impostos i cotitzacions.
Des de la Plataforma del Baix Vallès, hem iniciat una campanya de denúncia pública per solucionar aquest greu problema, És intolerable que aquesta situació continuï i no es donen solucions per part de Catsalut.
Utilitzarem totes les vies de mobilització ciutadana entre altres aquesta marxa així com institucional presentant mocions als ajuntaments i parlament de Catalunya perquè es prenguin les mesures pertinents de forma immediata,
Des de la plataforma del Baix Valles defensem que aquest servei es realitzi per la sanitat pública i es desprivatice.
Per una salut i sanitat pública 100×100 així la defensem per a tots i totes sense excepció.”




Ens els gairebe 15 kilòmetres del recorregut de la columna sud es van fer accions reivindicant la defensa del medi ambient tot plantant un arbre tot cridant El Vallés oriental, el volem natural”. Recordem que la comarca pateix un greu atac urbanístic. també sobre les desigualtats econòmiques.

Finalment es va arribar a Granollers, meta de les diferents columnes on apart de llegir el manifest i les revindicacions de cada una de les lluites socials participants es va realitzar una performance feminista Aqui la podeu veure
Intervenció del company de la Plataforma en Defensa de la Sanitat del Baix Vallés a l’acte final.
El ressó a la premsa :
La visió de la Directa : Una marxa amb diverses columnes reactiva les lluites socials al Vallès Oriental . Destaca que “els moviments socials del Vallès Oriental i el Baix Montseny han rebut una dosi d’optimisme pel que fa l’activació popular amb la Marxa dels Drets Socials. I és que precisament aquest era un dels principals objectius d’aquesta segona caminada”
La notícia a XIPTV  Unes 500 persones participen a la 2a marxa pels drets socials
http://votv.xiptv.cat/granollers/capitol/unes-500-persones-participen-a-la-2a-marxa-pels-drets-socials
La II Marxa a la Radio Televisió de Cardedeu:


Diumenge les samarretes blanques de la Marea Blanca de Catalunya han participat a la Segona Marxa dels Drets Socials del Vallés Oriental. També ha estat una via per a la confluència de les diferents lluites i revindicacions i alhora recòrrer la comarca. Agraïr a l’organització, l’Assemblea dels Drets Socials del Vallés Oriental aquesta oportunitat de participar-hi, acompanyant fraternalment en tot moment als companys i companyes de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès.
Felicitar l’esforç de tots aquells que lluiten pels drets socials al Vallés Oriental.